Учениците от втория випуск по НП „Обучение за ИТ кариера“ получиха своите свидетелства

207495956_4577663748924584_736086341566342979_n На церемония, състояла се в ОМГ „Акад. Кирил Попов“ гр. Пловдив, учениците от втория випуск по Национална програма „Обучение за ИТ кариера“ получиха своите свидетелства по професия „Приложен програмист“.
Националната програма предлага формат за обучение по програмиране на ученици от цялата страна за придобиване на професионална квалификация по професия „Приложен програмист“. Обучението е предназначено за ученици в средни училища, профилирани гимназии и професионални гимназии, които не се обучават по тази професия. Обучението се организира в свободното време на учениците през седмицата, в събота и неделя или през ваканциите, като учебният процес се провежда както присъствено, така и онлайн. Центровете за обучение са пет – Правец, Русе, Пловдив, Бургас и София, като област Кърджали е свързан към център Пловдив. Обучителят на учениците от областта е Мехмед Мехмед – ръководител направление ИКТ към Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ Кърджали.
Седмица преди церемонията Анна Пенчева от ПГИ „Алеко Константинов“ Кърджали и Ивайло Топчиев от ЕГ „Христо Ботев“ бяха наградени лично от министър Николай Денков за постигнати високи резултати по време на обучението.
Над 20 ученици вече работят във софтуерни компании, а няколко са на обучителен стаж.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.