Учители от Икономическата гимназия обогатиха европейския си опит

211330971_354197782779838_455833086449015307_n snimka-malaga-uciteli-1 През учебната 2020/2021 година Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали работи по проект “SMART – Успешни методи за правилно преподаване” по програма Еразъм+ на ЕС, Ключова дейност 1, Образователна мобилност за граждани – Училищно образование.
Проектът се реализира съвместно с партньорската организация TRIBEKA TRAINING LAB S.L.U., Малага, Испания. Целевата група по проекта включва 9 педагогически специалисти, като мобилността на ползвателите бе осъществена в периода от 5 до 12 юли 2021 г. в град Малага. Финансирането на проекта е осигурено по програма „Еразъм+“ на ЕС.
Основните цели на проекта са насочени към придобиване на нови професионални умения и компетенции от ползвателите, които те постигнаха чрез участието си в три тематични курса – Интерактивни техники за обучение и преподаване, STEM обучение и Иновативно обучение за стартиране на социално предприятие.
Предстои участниците в мобилността да споделят придобитите знания, умения и опит със своите колеги, ученици, родителската общност на гимназията в началото на следващата учебна година.
Пребиваването в Малага позволи на учителите от ПГИ да се срещнат, макар и бегло, с бита и културата на местното население: атмосферата на рибния пазар, екзотичните плодове и зеленчуци, атрактивните текстилни сенници над пешеходните улици впечатляваха. Педагогическите специалисти се докоснаха до творчеството на Пабло Пикасо /роден в Малага/, до патриотизма на Антонио Бандерас – премиерата на всеки нов филмов негов проект се провежда задължително в родния му град. Посещението в съседната провинция Гранада даде възможност да се види и прочутият дворцов комплекс Алхамбра с неговите непристъпни стени и великолепни градини.
Съчетавайки полезното с приятното учителите от мобилността отнесоха със себе си топли пожелания за нови срещи и спомени от слънчева Андалусия.
malaga pikaso

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.