ПГИ „Алеко Константинов“ отправя предизвикателство към своите възпитаници по случай Световната седмица на предприемачеството (08 – 14 ноември 2021 г.)

Кризата, предизвикана от Ковид-19, беше и все още е криза, засягаща всяка област на живота ни. Тя е икономическа, социална, здравна, политическа, образователна и най-вече доста продължителна.
Разпространението на вируса доведе и до непрестанна и непредсказуема реорганизация на предоставянето на образование в страната. Дистанционното обучение се превърна в предизвикателство за всички ученици, учители и родители във всеки от етап на образованието. Ефектите са налице: претоварване на всички участници в процеса, засилено безпокойство и понижаване на мотивацията за учене, задълбочаващи се неравенства в постиженията на учениците, прекомерно време, прекарано пред устройства и пренасищане с дигитално съдържание, трудна адаптация при преминаване в присъствен режим и др.
Екипът на гимназията вярва в инициативността, креативността и предприемчивостта на учениците и ги предизвиква да разгърнат въображението си и да представят идеите си за преодоляване на негативните ефекти от пандемията в образованието.
Задачата към учениците, желаещи да се включат в предизвикателството, е да помислят за иновативен продукт или услуга, които да предложат на някоя от заинтересованите страни в онлайн обучението (учители, ученици, училищна администрация, ръководство и персонал, родители и др.). Целта е да се повиши мотивацията и да се върне тонуса на участниците в системата на образованието или поне на част от тях.
Изпращайте вашите иновативни идеи на e-mail: dimitriyah@gmail.com до 14.11.2021 г., като не забравите да напишете името и класа си.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.