Настроение и забавление по повод Международния ден на счетоводителя

received_13435964163785251 img_20221110_092739 img_20221110_093657 На 10 ноември с тържество в актовата зала на Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“- гр. Кърджали, бе отбелязан Международният ден на счетоводителя. На празника присъстваха г-жа Мариела Попова – директор на гимназията, заместник-директорите по учебната и административната дейност г-жа Цветанка Крачунова, г-жа Красимира Живанова, г-жа Стилияна Григориева, г-жа Мариана Стратиева – директор на Професионалната гимназия по туризъм, както и всички ученици от 8 до 12 клас в специалност „Оперативно счетоводство“ и техните учители.
На този ден за поредна година в гимназията празнуваха тези, които са избрали за свое професионално поприще счетоводството. С празнична програма, изпълнена с много настроение, младите счетоводители отдадоха заслужено внимание на хората, които полагат уморителен труд, като минават през сложните данъчни и осигурителни закони.
В началото на тържеството водещите запознаха присъстващите с най-известните счетоводители на света – писателя Джон Гришам, страхотния саксофонист Кени Джи, комедийния артист Боб Нюхарт, известния финансист Джон Морган и смятания за “баща на счетоводството” Лука Пачиоли. За да опознаят себе, си бъдещите счетоводители бяха подложени на тест за определяне на темперамента и разгадаване на личността, според който те се оприличиха на Пинокио, Малвина, Алис Фокс и Базилио. Присъстващите се запознаха с презентации, изработени от учениците, свързани с дейността на счетоводителя.
img_20221110_093947 Вълшебната приказка продължи с посрещане на Негово Величество ГЛАВНИЯТ СЧЕТОВОДИТЕЛ. В своето обръщение той честити празника на настоящите и бъдещите счетоводители с думите: „В океана от числа сте смели, опитни пилоти в необятността на отчитането и мъдри психолози и добри магьосници в планирането! Пожелавам ви огромен просперитет и успех, бъдете винаги блестящи като нови монети.“
Чрез играта „Стани богат” Негово Величество ГЛАВНИЯТ СЧЕТОВОДИТЕЛ провери колко богати са знанията на гимназистите, придобити в часовете по счетоводство. Игрите продължиха със състезания по бягане и прескачане на препятствия между правила, закони и термини, след което присъстващите си отдъхнаха, решавайки кръстословица. За старанието, което положиха и знанията, които демонстрираха най-активните участници бяха щедро наградени.
В края на тържеството госпожа Попова поздрави всички настоящи и бъдещи счетоводители, като им пожела да отстояват трудностите с вяра и оптимизъм и да завоюват нови върхове в образованието, науката и счетоводната професия.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.