Алековци отбелязват Световния ден на толерантността

315522839_699393351315104_271044380645411990_n Да бъдат толерантни помежду си, да уважават различните, е водеща идея във взаимоотношенията за учениците от ПГИ “Алеко Константинов”. По случай Световния ден на толерантността те украсиха подходящо фоайето на третия етаж с табла и показаха интересна презентация за историята на този ден, какъв е неговият смисъл и как се чества в различни страни по света. Алековци са убедени, че са част от световната общност, която споделя един от най-хуманните принципи на човешките взаимоотношения – толерантността.
Множество примери от историята ни учат как там където не е замесена политиката, хора от различни етноси, религия, социален статус, живеят врата до врата и най-вече – живеят заедно. Заедно отбелязват празниците си, уважават традициите си и не на последно място – с поведението си показват, че останалите са също толкова важни, колкото и най-близките.
Нека не губим критичното си мислене, повлияни от речи на омразата. Нека виждаме и приемаме точно човека срещу нас – такъв какъвто е. Нека не облъчваме децата да мразят различните от тях. Защото не всички сме еднакви, но всички сме равни. И всички споделяме един общ дом – ЗЕМЯТА.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.