Участвахме в среща на училищата посланици на Европейския парламент

322952620_3539659829596644_989404835881701480_n На 13 януари 2023 г. младшите и старшите посланици на ЕП от ПГИ „Алеко Константинов“, град Кърджали, взеха участие в регионалната среща на училищата посланици в Пловдив. Тя се проведе в сградата на Средно училище “Любен Каравелов”, гр. Пловдив, протече в две части и в нея се включиха 16 училища. Първата част започна със запознанство: по запомнящ се начин всяко училище представи екипа си от посланици. След това всички се включиха в разговор за върховенството на закона с проф. Ингрид Шикова и дискусия с евродепутата Андрей Ковачев (ЕНП), в която учениците задаваха въпроси, свързани с работата на Европейския парламент.
Втората част беше още по-интерактивна. Проведоха се неформални разговори между старши посланиците за обмен на опит в работата по Програмата. В същото време, учениците, разделени на 4 работни групи, дебатираха на тема: „16-годишните трябва да имат избирателни права“, работиха по казуси за правата на европейските граждани и възможностите на младите хора като граждани на Европейския съюз, изготвиха постер „Зелената идея в училище“ и проведоха интерактивна дискусия „Какво знаем за Европа?“. Четирите групи след това представиха резултата от работата си.
Младите хора създадоха много приятелства по време на срещата, която приключи с поздрав от фолклорния състав при училището домакин.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.