Алековци от випуск 2024 поеха по пътя на зрелостта

img_9494 В слънчевото утро на 20 юни, в двора на Гимназията по икономика се проведе тържество за връчване на дипломите на завършилите тази учебна година. Емоцията от духа на родното училище, моментът на равносметка и трепетите от раздялата развълнуваха събралите се зрелостници, ученици, учители и родители. Специални гости на събитието бяха: господин Метин Хафъзсалим, директор на Дирекция ,,Бюро по труда“ Кърджали и госпожа Радка Петрова, главен експерт към институцията.
Заслужила с труд и амбиция, първа своята диплома получи Дуйгу Бирхан Хабил, от 12А клас – отличник на випуск 2024. С аплодисменти последва връчването на свидетелствата за зрелост и професионална квалификация на останалите отличници и на учениците, издигнали престижа на учебното заведение през годините на обучението си в него. Сред усмивки, цветя и снимки дипломите си получиха 99 зрелостници. Сърдечни думи за успешен полет в житейската синева, бъдещи радостни срещи и незабрава към училището, изградило ги като личности, отправи госпожа Мариела Попова, директор на ПГИ,,Алеко Константинов“.
Стиляна-Адриана Рускова от 12 Б клас, председател на Ученическия съвет, прочете клетвата на авторитетното учебно заведение. ,, Да пазя с чест името ,,алековец“; да използвам придобитите в училище знания и умения за добро и напредък“ – така хорово, със ставане на крака, се заклеха завършващите. С обич, пожелание за здраве и устойчиви морални ценности, общността на алековци изпроводи своите възпитаници по широките житейски друми.
img_93931 img_9397 img_9399 img_9400 img_9401 img_94021 img_94031 img_9404

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.