Арзу Мухарем с награда за изявени ученици от Стопанска камара Кърджали

2024-06-20_13-06-00-753 На 20.06.2024 г. ученичката от XI клас на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ Арзу Мухарем, бе наградена с грамота и парична награда за изявени ученици в сферата на професионалното обучение, за партньорство и постигнати високи резултати при съвместната дейност, от местната работодателска организация.
В контекста на политиката на БСК за подобряване на връзката между бизнеса и образованието, и по инициатива на Стопанска камара Кърджали, представители на две професионални училища бяха поканени на работната среща на ръководството на БСК с представители на бизнеса в Кърджали.
Председателят на Управителния съвет (УС) на Българската стопанска камара (БСК) Добри Митрев и председателят на УС на Стопанска камара Кърджали Альоша Синабов откриха събитието с над 40 представители на бизнеса от различни икономически сектори от област Кърджали. БСК бе представена и от Мария Минчева, зам.-председател и член на УС, и Виолина Накова – член на УС.
Работната среща обхвана различните икономически и социални въпроси и проблеми, стоящи пред бизнеса и предприемачеството в областта, основни икономически показатели на региона. Представителите на бизнеса от област Кърджали бяха запознати с приоритизираните като най-чувствителни проблеми и възможни решения по които БСК работи.
Представителите на бизнеса споделиха, че като работодатели ежедневно са свидетели на скъсаната връзка между образованието и реалния бизнес и неговите нужди, което води до преки негативни ефекти върху бизнеса и икономиката на България. БСК твърдо заяви готовността си за подкрепа на истинска реформа в българското училищно образование и за сътрудничество, за да превърнем българските училища в място, което подготвя учениците за успешен личен и професионален живот в 21-ви век.

Този пост беше публикуван в Новини. Bookmark the permalink.

Comments are closed.